HABERLER>SPOR
26 Temmuz 2017 Çarşamba - 16:02

Karşıyaka şirketleşmeye soğuk 

Karşıyaka camiasının önde gelen isimleri, kulübün şirketleşmesiyle ilgili girişimlere soğuk yaklaştı.

Karşıyaka şirketleşmeye soğuk 

Önde gelen isimler, iddiaları inandırıcı bulmadıklarını söylerken, en sert çıkışı Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral yaptı. "Karşıyaka satılık değildir" diyen Büyükoral, yönetimin böyle bir teklifi kongreye getireceğine inanmadığını belirterek, "Konuyla ilgili bilgim yok. Biz sponsorluğa açığız ama şirketleşme ve hisse satışına kapalıyız. Genel kurulda bunu Karşıyakalıların da kabul edeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Düşünceleri nedeniyle eski kafalı gibi görülmemesi gerektiğini belirten Cihan Büyükoral, "Şirketleşme ancak Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulübün borsaya açılmasıyla olur. Evet borcumuz var ama önümüz de açık. Stat projemizin ihalesi yapıldı ve önemli bir aşamaya geldi. Hemen ardından yeni salon projemiz var. Buralardan isim hakkı gelecek. Doğru planlamayla Süper Lig'e çıkıp borsaya açılabiliriz. Önümüzde tesisleşme için bu kadar fırsat varken, Karşıyaka'ya yatırım yapılıyorken geleceğimizi ipotek altına almak doğru değil" ifadesini kullandı. Eski başkanlardan Cenk Karace, iddiaya temkinli yaklaşıp, "Firmanın Karşıyaka'ya neden ilgi duyduğu meçhul" dedi.

Cenk Karace, "Mehmet Sepil, Göztepe'yi devraldı ama Göztepeli'ydi. Söz konusu holdingin bu kadar borcu olan bir kulübe neden talip olduğu düşünülmeli. Eğer iddia doğruysa ve yönetime mantıklı gelirse, teklifi kongreye getirir" değerlendirmesini yaptı.

Eski başkanlardan ve eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, geçmişte Yaşar Holding çatısı altında kulübü şirketleştirmeyi denediklerini hatırlatarak şunları söyledi: "Şirketleşme kapsamlı bir iş. Şirketler dernekler gibi değildir, kar etmeye bakarlar. Kar etmeyen bir şirket de yaşayamaz, kapatılır. Böyle bir projeyi hayata geçirmek çok detaylı ve zor bir iş. Haberleri internet ve gazeteden okudum. Açıkçası bana inandırıcı gelmedi." 

Önceki dönem başkanı Fatiih Diniz ise, şirketleşmenin kötü bir fikir olmadığını ancak doğru ellerde yapılması gerektiğini savundu. Diniz şöyle konuştu: "Yeniden yapılanmaya itirazım yok ancak kiminle yola çıktığın önemli. Dışarıdan gelip kulübü şirketleştirip hisselerinin yarısını devralmak isteyen bir grup inanın sadece yarısıyla kalmaz, bir şekilde kontrolü tamamen eline geçirir. Böyle kritik bir konuda yetki yönetimde değil genel kuruldadır. Ben bu iddianın arkasında somut bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kulübe yıllardır destek olan Yaşar Holding'in tavrının ne olacağı gibi bir sürü bilinmez var. Bence bu iddiaların sebebi yalnızca gündemi meşgul etmek."

MAÇ TRAFİĞİ BAŞLIYOR
İkinci Lig'de yeni sezona Afyonkarahisar kampında hazırlanan Karşıyaka'da hazırlık maçlarının programı belli oldu. 3'üncü Lig ekiplerini tercih eden Karşıyaka, kampta 30 Temmuz'da Bergama Belediyespor, 1 Ağustos'ta Diyarbekirspor, 3 Ağustos'ta ise Erzincanspor'la karşılaşacak. İzmir'e 4 Ağustos'ta dönecek yeşil kırmızılı ekip, lig maratonu öncesi en az 1 hazırlık maçı daha oynamayı daha planlıyor. (DHA)

 
İzmir'e büyük müjde: O plaja yeniden 'mavi bayrak'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan toplantı çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teknik direktör Eroğlu'ndan kamp değerlendirmesi
Yeni sezon hazırlıklarını Afyonkarahisar'da sürdüren TFF 1. Lig ekiplerinden ...
Karafırtınalar: Manisaspor için Umut ve İsmail önemli kayıp
Manisaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, yeni sezon öncesi takımdan ...
Bucaspor'da Ahmet Yıldırım'dan Emre ısrarı
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında cuma günü Bolu'da 12 günlük kampa girecek ...
 
Bornova Beckerspor'dan 2 takviye
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi temsilcilerinden Bornova Beckerspor, ...
Altay ilk sınava çıkıyor
Kartepe kampını sürdüren 2'nci Ligi Beyaz Grup takımlarından Altay, yeni ...
Göz-Göz vitesi 5'e taktı: 2 isim birden geliyor!
Fenerbahçe'den Hakan Çinemre ile 3 yıllık sözleşme imzalayıp yeni sezon ...
 
Başakşehir'in Avrupa sınavı şifresiz
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Club Brugge ile Medipol Başakşehir ...
Kemalpaşaspor sezonu açtı
Geçtiğimiz yıl 2. amatör ligde grubunda oynadığı tüm maçları kazanarak ...
Sergen Yalçın geri döndü... İşte yeni takımı!
Kayserispor'dan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Sergen Yalçın, TFF ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva